Het inzetten van ervaringsdeskundigen begint in de regio Noord- en Midden Limburg steeds meer “voet aan de grond” te krijgen. Er zijn zelfs al voorzieningen die volledig door ervaringsdeskundigen worden gerund. Je kan hierbij denken aan Zelfregiecentrum Venlo, DAC Venlo en de Herstelhuizen in Weert en Venray. Deze voorziening lopen al jaren prima en hebben hun nut ruimschoots bewezen.

Rondom ervaringsdeskundigheid speelt landelijk intussen van alles. Zo wordt er veel gesproken over opleidingen, opleidingsniveau’s, stages etc. De VVED (Vereniging van Ervaringsdeskundigen) houdt zich o.a. hiermee bezig.

Via deze pagina willen wij je graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het gebied van Ervaringsdeskundigheid en activiteiten/bijeenkomsten. 

Gesprekken met Greet en Angelique “Delen lucht op”. Door Actienetwerk Suicidepreventie. 

 

 

 

Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid van start ...

Digitaal inloopspreekuur ervaringsdeskundigheid bij “de vliegende brigade”. 

Vaak merken we in gesprekken met anderen dat er kleine of grote vragen leven waar antwoorden op gezocht worden. En natuurlijk kan er een contactformulier ingevuld worden. Maar hoe handig is het als je een vraag kan stellen en direct antwoord krijgt. Dat je weet dat op een bepaald moment expertise beschikbaar is om je direct verder te helpen. Niet tijdens een van de vele workshops tijdens een congres, met alle keuzestress van dien maar op een gewone, misschien wel regenachtige, maandagmiddag. Daarom hebben wij als Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid op maandag 29 november van 14:00-15:00 een online inloopspreekuur georganiseerd. Voel je welkom, ook als je geen concrete vraag hebt, maar gewoon eens van gedachten wilt wisselen over het kunnen benutten van ervaringskennis.

Om je aan te melden, klik je op onderstaande link.

https://www.ervaringsinzet.nu/2021/11/11/inloopspreekuur-eerste-hulp-bij-ervaringsinzet/

 

“Never give up”, Andreas Gieswinkel, ervaringsdeskundige uit Venlo

"Never Give Up"

Samenvatting

Ik ben een wedergeboren christen die veel van de ellende van de wereld heeft gezien. Ik ben een jonge man die, afgezien van ontvoering, alles al heeft meegemaakt. Een jonge man die 64 keer is verhuisd en zijn huis ziet als een slaapplaats. Heeft moeite het als zijn thuis te herkennen. Die verschillende talen spreekt en gekwalificeerd is in 11 vakken. Ik ben een jongen die veel kan doen, maar mij op de achtergrond houdt vanwege schaamte. En hoewel ik altijd naar mensen om mij heen zoek en vaak naar bevestiging zoek, ga ik mijn eigen weg en neem ik mijn eigen beslissingen. Ik ben een man die niemand nodig heeft, maar niet alleen wil zijn. Ik ben een persoon met veel tegenstrijdigheden. Voor sommigen ben ik een arrogante klootzak, voor anderen een goede vriend. Ik ben niet de persoon die het bepaalt, maar ik doe altijd mijn best om beleefd, vriendelijk en een charmeur te zijn. Vijand of vriend.