No alternative text description for this imageNo alternative text description for this image

Nieuwe e-learning online discriminatie herkennen en tegengaan.

Ontwikkeld door en voor jongeren.

Wat is online discriminatie? Hoe herken je het? En als je het tegenkomt op sociale media, welke actie onderneem je dan? Met deze vragen gaan jongeren aan de slag in een nieuwe vrij toegankelijke e-learning. Movisie, Hogeschool Inholland en Diversity Media ontwikkelden deze online tool met jongeren, voor jongeren. De e-learning ondersteunt professionals, in het onderwijs, jongerenwerk en sociaal domein, die aandacht willen besteden aan het onderwerp online discriminatie en haat.

Meer informatie lezen en je aanmelden kan hier: https://www.movisie.nl/artikel/nieuwe-e-learning-over-online-discriminatie

DI 29 NOV 2022 om 20:00 uur tot 23:00, Kargadoor Utrecht

Op dinsdag 29 november geven Dick Bijl en Ewout Kattouw een lezing over het pillenprobleem en de psychiatrie. 

Dick Bijl is oud-huisarts en epidemioloog en schreef onder meer Het pillenprobleem. Ewout Kattouw is ervaringsdeskundige en schreef over zijn ervaringen in de psychiatrie Wie is hier nou eigenlijk gek?.

Inloop: 19.30 uur.
Aanvang: 20.00 uur. Duur: circa 5-6 kwartier.
Einde: 22.00 uur

Kosten: € 5,- over te maken op NL18INGB0007658137 tnv Dick Bijl en ovv Kargadoor en uw naam.

http://Aanmelden: info@hetpillenprobleem.nl

Medicijnen worden in de handel gebracht als keuringsinstanties vinden dat een middel meer werking dan bijwerking heeft. Maar meestal zijn die medicijnen helemaal niet goed onderzocht, of alleen bij een heel kleine patiëntengroep. Eenmaal in de handel worden ze op grote schaal gebruikt door honderdduizenden patiënten. De farmaceutische industrie vaart daar wel bij, maar geldt dat ook voor de gebruikers van deze middelen?

Tijdens de pandemie zagen we dat de normen voor het registreren van medicijnen en vaccins werden bijgesteld zodat deze middelen makkelijker in de handel konden worden gebracht. Er kwam steeds meer twijfel over de werkzaamheid en bijwerkingen. Ondertussen behartigen de registratieautoriteiten vooral de belangen van de fabrikanten in plaats van die van de burgers.

Miljoenen mensen gebruiken psychofarmaca in Nederland, en vooral antidepressiva. Somberheid, interessevermindering en nog wat lichamelijke klachten en de diagnose depressie is snel gesteld. Pillen of praten? Vaak wordt gekozen voor pillen, want die zouden sneller effectief zijn, en een recept wordt snel geschreven aan het einde van een bezoek aan huisarts of psychiater. Een korte uitleg volstaat en daarna zit de patiënt soms jarenlang vast aan het gebruik van een antidepressivum.

In deze lezing geeft Dick Bijl uitleg over de medicijnonderzoeken en hoe deze op de markt komen. Uitgelegd wordt waarom de meeste medicijnen niet werken en ook niet helpen. Ewout Kattouw verteld welke effecten goed gekeurde medicijnen op een mensenleven kunnen hebben.

 

MIND Blue Monday Run 2023

Op maandag 16 januari 2023 is het “Blue Monday”, volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Juist op deze dag komen we met de MIND Blue Monday Run met z’n allen in beweging tegen depressie en vóór mentale gezondheid! 

Meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden vind je hier: https://bluemondayrun.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-2023?utm_source=homepage-mind&utm_medium=website&utm_campaign=blue-monday-run