Praatgroep Zelfmoordgedachten, 31 mei a.s.

Woon jij in Noord-Limburg en heb je zelfmoordgedachten, of ken jij iemand met zelfmoordgedachten?
Op 31 mei a.s. starten Marion Verlinden en Marian Peters van ZelfregieNL, in samenwerking met Suïcide Preventie Centrum, een praatgroep voor mensen met zelfmoordgedachten. Geen gemakkelijk onderwerp, maar regelmatig is gebleken dat erover praten helpend is. Ze zijn beiden ervaringsdeskundigen en Marion heeft een training suïcidepreventie gevolgd.
Zij willen het groepje klein houden, nl. maximaal 6 personen. De gesprekken vinden 1x per 2 weken plaats in de even weken op woensdagmiddag, in een huiselijke setting. Tijd: 14.00u, duur: 1,5 uur.
Voor vragen, aanvullende informatie en aanmeldingen kan je terecht bij Marion Verlinden, marionverlinden@zelfregie.nl, tel. 06-57318364 of Marian Peters, marianpeters@zelfregie.nl, tel. 06-22788049.

Open dagen DAC Venlo 10 en 11 mei

Nieuwe e-learning online discriminatie herkennen en tegengaan.

Ontwikkeld door en voor jongeren.

Wat is online discriminatie? Hoe herken je het? En als je het tegenkomt op sociale media, welke actie onderneem je dan? Met deze vragen gaan jongeren aan de slag in een nieuwe vrij toegankelijke e-learning. Movisie, Hogeschool Inholland en Diversity Media ontwikkelden deze online tool met jongeren, voor jongeren. De e-learning ondersteunt professionals, in het onderwijs, jongerenwerk en sociaal domein, die aandacht willen besteden aan het onderwerp online discriminatie en haat.

Meer informatie lezen en je aanmelden kan hier: https://www.movisie.nl/artikel/nieuwe-e-learning-over-online-discriminatie