Themabijeenkomst Rouw & Levend Verlies”.

Op 22 maart organiseert de Herstelacademie Venlo een nieuwe bijeenkomst van het PSY-Café. Dit keer staat het thema ‘Rouw & Levend Verlies’ centraal.

🌺“Rouw en verlies gaat niet alleen over doodgaan. Het kan ook juist gaan over het leven zelf. Levend verlies is iets waarmee je een leven lang geconfronteerd kan worden en nog steeds op veel onbegrip stuit in de maatschappij. Bij rouwen en rouwverwerking denken we in het dagelijks leven aan mensen die iemand hebben verloren. Maar zelden denken we aan de dingen die er wel nog zijn. Dingen waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Anders dan bij rouw om een overlijden gaat levend verlies over chronische rouw: verdriet om een verlies dat nooit eindigt.”

Herken jij je in dit thema? Ben je woonachtig in Venlo en een naastbetrokkene of op een andere manier geïnteresseerd om informatie te krijgen, elkaar te ontmoeten en/of ervaringen uit te wisselen? Of ben je geïnteresseerd om het PSY-café als hulpverlener bij te wonen? Meld je dan aan via info@herstelacademievenlo.nl.

 

No alternative text description for this imageNo alternative text description for this imageNo alternative text description for this imageNo alternative text description for this imageNo alternative text description for this image

 

Nieuwe e-learning online discriminatie herkennen en tegengaan.

Ontwikkeld door en voor jongeren.

Wat is online discriminatie? Hoe herken je het? En als je het tegenkomt op sociale media, welke actie onderneem je dan? Met deze vragen gaan jongeren aan de slag in een nieuwe vrij toegankelijke e-learning. Movisie, Hogeschool Inholland en Diversity Media ontwikkelden deze online tool met jongeren, voor jongeren. De e-learning ondersteunt professionals, in het onderwijs, jongerenwerk en sociaal domein, die aandacht willen besteden aan het onderwerp online discriminatie en haat.

Meer informatie lezen en je aanmelden kan hier: https://www.movisie.nl/artikel/nieuwe-e-learning-over-online-discriminatie