Hulp nodig in de zoektocht naar passende, blijvende zorg? Bel het Kennisloket Thuis in blijvende zorg op telefoonnummer 088-131 1657. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Of kijk op www.vgz-zorgkantoren.nl/kennisloket. De hulp van het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is gratis en voor iedereen.

Zeven gemeenten in Noord-Limburg en Coöperatie VGZ starten de samenwerking met het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg om ouderen en hun mantelzorgers te helpen bij hun vele, soms complexe, zorgvragen. Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is één plek waar ouderen, hun verzorgers of mantelzorgers terecht kunnen voor advies over het vinden van passende zorg. We zijn er voor alle inwoners van de regio.

Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg adviseert over verschillende zorgmogelijkheden, thuis of in een zorginstelling, de keuzes die klanten hebben en hoe de zorg te regelen valt. Zo staan de adviseurs van het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg in nauw contact met de Wmo-consulenten van de gemeenten om een passend advies te geven aan klanten. Mocht de zorg en ondersteuning die een klant nodig heeft, passen binnen de Wmo dan wordt een klant direct verder geholpen door de juiste persoon binnen de eigen gemeente. En hoeft hij/zij niet opnieuw zijn/haar verhaal te doen.

Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is een gratis service voor alle ouderen woonachtig in de regio. Ouderen of hun naasten kunnen bellen voor advies. Maar ook zorgaanbieders, medewerkers van de gemeente, casemanagers of cliëntondersteuners kunnen samen met hun klant bellen voor advies. Zo is er snel duidelijkheid in de mogelijkheden en de te nemen stappen. Je blijft goed geïnformeerd en je kan zelf de regie houden. Zo word je geholpen in de zoektocht naar de best passende zorg in een periode waarin je kwetsbaar bent. Op dat soort momenten heb je al voldoende andere zorgen. Daarnaast ontstaat er geruststelling voor de toekomst.