Events

Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid van start ...

Digitaal inloopspreekuur ervaringsdeskundigheid bij “de vliegende brigade”. 

Vaak merken we in gesprekken met anderen dat er kleine of grote vragen leven waar antwoorden op gezocht worden. En natuurlijk kan er een contactformulier ingevuld worden. Maar hoe handig is het als je een vraag kan stellen en direct antwoord krijgt. Dat je weet dat op een bepaald moment expertise beschikbaar is om je direct verder te helpen. Niet tijdens een van de vele workshops tijdens een congres, met alle keuzestress van dien maar op een gewone, misschien wel regenachtige, maandagmiddag. Daarom hebben wij als Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid op maandag 29 november van 14:00-15:00 een online inloopspreekuur georganiseerd. Voel je welkom, ook als je geen concrete vraag hebt, maar gewoon eens van gedachten wilt wisselen over het kunnen benutten van ervaringskennis.

Om je aan te melden, klik je op onderstaande link.

https://www.ervaringsinzet.nu/2021/11/11/inloopspreekuur-eerste-hulp-bij-ervaringsinzet/

 

Logo huis van de wijk d'n bongerd

UItnodiging werkbijeenkomst “Zelf Sjöldj”

Eindelijk is het zo ver. Een volgende werkbijeenkomst van Bindkracht Venlo. Op dinsdagmiddag 23 november gaan we aan de slag i.s.m. het ThemaTheater “Zelf Sjöldj” 

Het is een interactieve en ludieke uitvoering waar je op het puntje van je stoel zit. De verhalen van mensen die zelf in armoede leven of hebben geleefd staan daarin centraal. Verhalen die verteld worden in sketches, monologen en liedjes. Verhalen met een traan, maar zeker ook met een glimlach en soms zelfs met een schaterlach. Onderdeel van de voorstelling is ook dat de gasten worden uitgedaagd om zelf na te denken over hun opvatting over armoede.

Het ThemaTheater wordt verzorgd door acteurs en medewerkers van stichting Turba. (www.stichtingturba.nl). De voorstelling wordt ondersteund door o.a. het Oranjefonds dat projecten t.b.v. kwetsbare mensen ondersteunt. U bent van harte welkom.

Let wel: er is plaats voor 60 personen.

Corona: we houden ons aan de dan geldende maatregelen.
Datum: dinsdag 23 november
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Plaats: De Bantuin (Past. Kierkelsplein 20, Venlo)
Aanmelden: ’t Groenewold 077-3546689 / info@stichtinggroenewold.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vertical_logo.png

MIND Familie-/Naastendag 27 november VANWEGE COVID GAAT DIT HELAAS NIET DOOR!

Op zaterdag 27 november is er weer een MIND Familie-/naastendag. In de afgelopen 1,5 jaar hebben we deze dag vanwege corona moeten uitstellen, dus we zijn blij dat we nu daadwerkelijk weer met de organisatie aan de slag kunnen. Voor 27 november betekent dat een hybride vorm, dus er kunnen 150 mensen fysiek aanwezig zijn (alleen op basis van vertoon geldige QR-code) op het Corderiuscollege in Amersfoort. Dat is 1/3 van de capaciteit van de zaal en dus daarmee kunnen we een ruime zaalopstelling maken. Mochten de coronamaatregelen toch nog aangepast worden, dan passen we de capaciteit aan. De andere deelnemers kunnen online de Familie-/naastendag bijwonen. We hebben het programma zoals we dat voor 14 maart 2020 hadden bedacht zoveel mogelijk gehandhaafd. Wel is er in de workshops het een en ander veranderd. Je vindt alle informatie via de link hieronder.

https://mindplatform.nl/dossiers/themas/mind-familie-en-naastendag

 

Huisstijl | Movisie
 
Congres Ervaringsdeskundigheid in het sociaal domein

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vertical_logo.png

Blue Monday Run 17 januari 2022. Doe mee!!

Met de Mind Blue Monday Run willen we zoveel mogelijk geld ophalen om jongeren die te maken hebben met psychische klachten te ondersteunen. Vind jij mentale gezondheid ook belangrijk en wil je tegelijk werken aan je eigen mentale èn fysieke gezondheid? Doe dan mee met de MIND Blue Monday Run.

Op 17 januari 2022 is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest ‘depressieve’ dag van het jaar. Speciaal op deze dag komen we met z’n allen in beweging. We doen dit niet alleen voor onze eigen mentale gezondheid, maar ook om psychische problemen bij jongeren zoals depressie te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Voor meer informatie en aanmelden, klik op onderstaande link!

https://mindbluemondayrun.doemeemetmind.nl/

4 februari 19.30u in de Maaspoort in Venlo

DICHTERBIJ | Een revolutionaire theatervorm die zó diep binnenkomt, dat ze een doorbraak in jouw liefdesleven ontketent.

Geen zweverij, maar een rauw en goudeerlijk theaterstuk over de liefde.
Die het geheim van een gelukkig leven samen tot op het bot ontleed. Soms humoristisch, soms pijnlijk herkenbaar maar vooral hoopvol.

Psychologen, muzikanten, theatermakers en scriptschrijvers werkten jarenlang aan deze baanbrekende muziektheaterproductie voor jouw geluk in de liefde.

300.000 mensen gingen je voor. En putten nog iedere dag uit de kracht van Psychologie in Theater. Met de beste inzichten en handvatten uit wetenschap en praktijk

Ervaar wat ons geluk in de liefde in de weg staat én keer het tij. Met Dichterbij.

Een theaterproductie van psychologen en theatermakers. Mis het niet!

100% zweefvrij.
Pas op: niet geschikt voor watjes!

Voor meer informatie en tickets bestellen klik je op onderstaande link.

https://www.psychologieintheater.nl/dichterbij/