Zelfregiecentrum Weert

Weert helpt daklozen op weg bij aanpakken schulden

Weert sluist 72 mille aan Rijksgeld door naar het Zelfregiecentrum (ZRC) voor het project ‘Sores en paperassen pitstop’. Bedoeling is het aantal dak- en thuislozen terug te dringen.

Schuldenproblematiek maakt sommigen dakloos. Het ZRC helpt bij het papierwerk dat kwetsbare burgers zelf vaak niet meer op orde krijgen voor bijvoorbeeld schuldhulpverlening. Het ZRC fungeert als postadres voor dak- en thuislozen en heeft zo ook zicht op brieven van bijvoorbeeld schuldeisers die binnenkomen.

Bron: De Limburger 18.10.2021

naasten afbeelding2
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vertical_logo.png

Nieuwe flyer voor naasten

Als iemand met psychische problemen kampt, heeft dit vaak veel invloed op het dagelijkse leven. Maar ook voor mensen in de omgeving kan het soms best pittig zijn. Je wilt er voor die ander zijn, maar tegelijkertijd wil je niet overbelast raken. Hoe kun je het beste omgaan met jouw naaste en hoe zorg je ervoor dat je zelf overeind blijft?  
  
Speciaal voor naasten schreven wij hier een flyer met tips over. Vraag de flyer gratis aan en ontvang deze direct in je mailbox
. Via onderstaande link kan je dat doen.

https://wijzijnmind.nl/nieuws/nieuwe-flyer-voor-naaste

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is movisie-logo.jpg

Challenge Armoede: 25 t/m 29 oktober 2021

Mensen in armoede beter helpen

Hoe ondersteun je mensen die niet rond kunnen komen? Veel professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen worstelen met deze vraag. Jij ook? Speciaal voor jou hebben we de Challenge Armoede ontwikkeld. Met slechts één korte opdracht per dag doe jij kennis op waarmee je mensen in armoede en met schulden beter kunt helpen. Dit jaar krijg je daarbij extra informatie over de relatie tussen armoede, schulden en psychische problematiek.

Van 25 tot en met 29 oktober 2021 organiseren wij deze challenge. Iedere deelnemer krijgt elke dag automatisch een korte opdracht toegestuurd. Meedoen kost je gemiddeld een kwartier per dag. 

Online live Q&A

Daarnaast organiseren we een online live Q&A, waarin jij ervaringsdeskundigen die te maken hebben gehad met armoede, schulden én psychische kwetsbaarheid,  alle vragen waar jij in je dagelijkse werk mee worstelt kunt stellen. Daisy Passon, vrijwilliger bij Opr€cht in Arnhem, en Simone de Bruijn, ervaringsdeskundige vanuit MIND, vertellen hun verhaal en zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden. Deze Q&A vindt online plaats op woensdag 27 oktober, van 10.00 tot 11.30 uur.

Wil je het hele artiekel lezen of je aanmelden voor de challenge of de online live Q & A, dan kan dat via onderstaande link.

https://www.movisie.nl/agenda/challenge-armoede-25-tm-29-oktober-2021

 

TABOEIEND ambassadeurs Dylan Haegens en Marit Brugman

Stichting Durf Te Vragen, waar YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman ambassadeurs van zijn, hebben het schoolproject ‘TABOEIEND’ ontwikkeld. Een virtuele en interactieve experience die langs eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs gaat om jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met mentale gezondheid. Hiermee wil de stichting het taboe doorbreken op mentale problemen. Je aanmelden kan via de link hieronder.

https://www.stichtingdtv.nl/taboeiend/